გამაგრილებელი სასმელი სითხე. ყურძნის დაწურვით ვღებულობთ წვენს, რომელიც დუღილის შემდეგ მაჭრდება და გვაძლევს ღვინოს.
ა. თეთრ ღვინოებს ვღებულობთ თეთრი, რუხი ან ვარდისფერი ჯიშის ყურძნიდან.
ბ. წითელი ღვინოები მიიღება მოცისფრო ან წითელი ჯიშის ყურძნისაგან.
გ. ვარდისფერი ღვინოები მიიღება დუღილის დროულად შეწყვეტის შემთხვევაში და ჩენჩოსგან გამოთავისუფლებისას. ასეთი ღვინოები პოპულარულია საფრანგეთში, ბალნაკეთში, ბულგარეთში, რუმინეთსა და სხვ.
ღვინოებს საბაზრო მარკებია: თეთრი, კლარეტი, წითელი, ნატურალური – ტკბილი, ცქრიალა, სადესერტო (მოტკბო და ტკბილი).