ახალგაზრდა და გამოუცდელი ღვინო, გხიბლავთ მისი ტკბილი გემო. მომეტებული სიტკბო და გოგირდი კი არც ჯანმრთელობისთვისაა სახარბიელო და არც ლხინისთვის.
ამიტომაცაა, რომ ამ ღვინის მოყვარულთ იმ დღეს სუფრაზე თუ არა, მეორე დღეს მაინც საშინელი თავის ტკივილი ეწყებათ. განსაკუთრებით იმათ, ვინც ვერ მოზომავს და დიდი რაოდენობით დალევს. ოდითგანვე ცნობილია, რომ ტკბილი ღვინოს მსმელს ან თავი უნდა ატკივდეს, ან ღებინების შეგრძნება დაებადოს.