ყურძნის ჯიში, რომლისგანაც იტალიაში წითელ ღვინოს ამზადებენ. ღვინო მიგიზიდავთ თავისი სურნელით, სიმსუბუქით (რაც ხშირად წითელ ღვინოებს არ ახასიათებთ). საუცხოოა კურდღლის ხორცისგან დამზადებულ გულიაშთან.
იტალიური ბარბერა გამოირჩევა შედარებით მუქი ფერით და სიმძიმით. იტალიურ წითელ ღვინოებში საუკეთესოდ ითვლება “ჩიანტი” და “ბაროლი”. ძალიან კარგია იგი ცოცხალ, რბილ პარმაზანთან. მიირთვით იგი ასევე კატლეტთან და კომბოსტოსთან ერთად.