ქილაში ჩაყარეთ 1 კგ კენკრა (უკეთესია მარწყვი) და 250 გ-მდე შაქრის ფხვნილი დააყარეთ. ქილა შეანჯღრიეთ და 12 საათი გააჩერეთ გაუნძრევლად, ვიდრე მარწყვის წვენი შესამჩნევად მოიკიდებს ფეხს. ამის შემდეგ ჩაასხით ერთ ლიტრამდე ნატურალური თეთრი ღვინო და გააჩერეთ. შაქარი დადნება და ღვინო გამჭვირვალე გახდება.
სანამ სტუმარს მიართმევდეთ “იაჰოდოვა ბოულს”, კიდევ დაუმატეთ ერთ ლიტრამდე თეთრი და ამდენივე ცქრიალა ღვინო.