საკმაოდ მიმზიდველი (ფურმინტი) ზომიერად პიკანტური, ნათელი მწვანე ფერის ღვინოები. ნედლი მწვანე წიწაკითა და ფრანგული სალათით ეს ღვინოები ორმაგად გემრიელია. თეთრი ღვინოები: “დიმიატი”, “მისკეტი”, “კარლოვო”, “ჰემუსი”, “ბულჰარსკე სლუნცე” (ბულგარიშე ზონე) “მონასტირსკა იზბა”, “შიპკა”, “რუჟოვიცე როსიცა”, “გროზდენი”.
წითელი ღვინოები: “პლევენი”, “პამიდი”, “მელნიკი”, “თრაკია”, “შიპკა”, “გამზა”, “მავრუდი”.
სადესერტო: “პომორიე”, “ბურგასი”.
ცქრიალა: “ისკრა სუხი”, “ისკრა პოლუსუხი”.